Dagtocht Beleef het Wad

Het waddengebied wordt ieder voor- en najaar bezocht door miljoenen trekvogels en is een belangrijk rust- en fourageergebied in de Oost-Atlantische trekroute. Het water van de Waddenzee is relatief ondiep en warm. Dankzij deze eigenschappen zit de wadbodem vol met leven. Vanwege dit rijke bodemleven, is het Wad een soort restaurant voor vele diersoorten. Zodra de wadplaten droogvallen, grijpen voornamelijk vogels hun kans om een lekker maaltje te nuttigen. Per jaar trekken zo’n 10 tot 12 miljoen vogels naar de eilanden, onder andere om te overwinteren of om aan te sterken na een lange trektocht. Ongeveer 250 plantensoorten komen alleen in de Waddenzee voor. Zeezoogdieren zoals de gewone zeehond, de grijze zeehond en de bruinvis gedijen ook goed in de zee rondom de Wadden en zijn daarom ook veel geziene gasten.

Programma

Vandaag zijn we onderdeel van deze bijzondere wereld. We varen vanuit de vertrekhaven in Groningen of Friesland met een privé schip voor uw groep over het droogvallende Wad, langs de zandbanken waar zeehonden liggen te zonnen en wadvogels hun kostje bij elkaar scharrelen. Vervolgens varen we naar een drooggevallen zandplaat/schelpenbank. Hier kan uw groep van boord om het leven van een wadplaat van dichtbij te zien. Op zoek dus naar wadpieren, kokkels, platvisjes en andere zeediertjes (onder leiding van een ervaren gids die uitleg geeft over wat men vindt en ziet): lekker scharrelen op het Wad. Dit is overigens geen wadlopen (de zandplaat/schelpenbank is droog en hard) maar oude schoenen en kleding die vies mag worden, zijn aan te raden.

Eenmaal terug aan boord staat er een smakelijke lunch voor ons klaar en varen we door naar een van de waddeneilanden. Op het eiland kunnen we een activiteit inlassen. Hierbij valt te denken aan blokarten, powerkiten, fietsen (al dan niet onder leiding van een gids), een GPS tour of strand challenges. Uiteraard kunt u ook gewoon lekker uitwaaien zonder georganiseerde activiteiten. Aan het eind van de dag schepen we weer in en varen we, onder het genot van een (alcoholvrije) borrel en een hapje weer terug naar ons vertrekpunt.

Prijzen vanaf EUR 120 per persoon. Mogelijkheden zijn onder andere:

  • privé schip voor uw groep
  • ontvangst met koffie en iets lekkers
  • zandplaatexcursie onder leiding van een ervaren gids
  • fietsen op het eiland
  • lunch / diner / borrel aan boord
  • team building activiteiten op een van de waddeneilanden
  • werkkostenregeling mogelijk van toepassing.

Voor meer informatie en offerte aanvraag: info@dutch-tours.com

Menu